Хасково

Три потвърдени проби на свински грип в Хасковско, чакаме ваксини

РИОКОЗ ХасковоТри от 25-те изследвани досега проби за свински грип на пациенти от хасковска област са се оказали положителни, съобщи директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ към РИОКОЗ Хасково д-р Снежана Иванова. Това обаче не означава, че заразените с новия щам AH1N1 са само трима, защото проби се вземат само на някои пациенти по преценка на лекарите.

Като цяло броят на острите респираторни заболявания в региона през последният месец и сега е малък, но не може да се предполага дали няма да има бум. Половината от случаите на грип в страната са от щам AH1N1. След като преди няколко месеца болниците получиха противогрипни препарати, вече такива медикаменти са раздадени и на общопрактикуващите лекари и спешните кабинети.

През февруари се очаква в Хасково да пристигнат ваксините за свински грип, съобщи още д-р Иванова. Те ще бъдат предимно за рискови групи като хора с хронични заболявания, но няма да бъдат връщани и всички останали желаещи. Ваксината ще бъде безплатна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button