Регион

12 болници сезират КЗК заради монопола на здравната каса

д-р Динчо Генев

д-р Динчо Генев

Лекари от цялата страна ще сезират Комисията за защита на конкуренцията заради монопола на Националната здравноосигурителна каса, която според тях поставя в неравностойно положение болниците в България. Това решиха днес управителите на 12 болници от страната, които днес се срещнаха в Свиленград.

Причината е, че за декември общинските и частните болници са получили едва 50% от изработените клинични пътеки, докато на областните болници е преведена цялата сума. „Искаме да си получим само това, което сме изработили“, каза за Haskovo.info управителят на МБАЛ Харманли д-р Динчо Генчев, който е и председател на лекарската колегия в областта.

Той съобщи, че на пресконференция в София в понеделник лекарите ще обявяват какви ще са следващите им действия. Тогава в Министерски съвет ще бъде внесена официално подписката, която тече във всички общини в България. 

В срещата в Свиленград участваха ръководителите на болниците в Харманли, Свиленград, Първомай, Раднево, Гълъбово, Поморие, Карнобат, Айтос, Нова Загора, Карлово и Асеновград. Присъствали са и представители на частна софийска болница.

Междувременно стана ясно, че заместник-министърът на здравеопазването д-р Валерий Митрев ще бъде утре в Харманли, Свиленград и Ивайловград, за да разясни здравната реформа. На всички срещи д-р Митрев ще бъде придружен от губернатора Румен Данев и зам. областния управител Румяна Въчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ехоооо
ехоооо
04.02.2010 18:15 18:15

В страните към които се опитваме да се равняваме има не повече от 100 болници за лежащо болни-в България са 371…В повечето споменати болници чиито директори са присъствали на тази среща се води странен на моменти лечебен процес. На България и трябва правилно и добре резвита Спешна помощ! 💡

Back to top button