Хасково

Четири хасковски клуба с финансова инжекция по проект

Силвия Тенчева

Силвия Тенчева

14 спортни клуба от област Хасково ще получат финансиране по проект „Спорт за децата в свободното време“, съобщи днес Силвия Тенчева – главен експерт към Министерството на физическото възпитание и спорта в региона. В Хасково клубовете, които са спечелили средства по проекта са четири. Спортен клуб по лека атлетика „Атлетик“ ще получи 7 000 лв.,„Виолена спорт“ – 4 000 лв, клуб по  бадминтон „Хасково“ и отборът по хандбал за жени – по 3 000 лв.

Средствата ще се използват за нови екипи, съоръжения и уреди, както и за хонорари на треньори и медицински услуги.

Критериите за това кой клуб да бъде одобрен по програмата са успехите на отборите“, обясни Силвия Тенчева.  Целта на проекта е да се работи за доброто физическо и здравословно състояние на децата, които никога не са спортували, а и всеки треньор да може да попълни отбора си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бойко
Бойко
05.02.2010 16:05 16:05

[b]Много си щедър към Хасково, Нейков! Догодина само на един клуб да даеш пари. Трябва да пестим, че Монката и постната пица ще ни вземе. [/b]

h
h
05.02.2010 18:02 18:02

А уж това правителство направи министерство и му добави физическо възпитание и щеше да дава повече пари за спорт. оказа се се поредния кьорфишек и Бойко, Цецко и Цецка са като останалите. На приказки са голяма работа, ама на дела нищо. Въздухари.

Back to top button