Хасково

Антимафиоти спряха внос на пет килограма опиум от Турция

ГКПППет килограма опиум спипаха антимафиоти при съвместна операция, проведена снощи от служителите на ГДБОП, колегите им от сектора в Хасково, Второ РУ-СДВР и митничари от Митница-Свиленград.

Късно снощи към 22:45 часа на ГКПП-Капитан Андреево на влизане в България, е спрян автобус с турска регистрация, превозвал пътници по линията Истанбул-София. Предприета е щателна митническа проверка на автобуса, управляван от 50-годишен турския гражданин, който е и негов собственик.

В хода на проверката в спалното помещение на автобуса е открита найлонова торба с четири пакета, плътно опаковани с тиксо. При пПървоначалния преглед на съдържанието им  се оказало, че става въпрос за 5 кг сухо, смолисто, тъмнокафяво вещество. По-късно наркополевият тест, потвърдил показателите за този вид упойващо вещество.

При последвалите действия е изяснено, че наркотикът е скрит в спалната кабина на автобуса от водача, който го получил в Истанбул от неизвестен турски гражданин. Задачата на шофьора била да транспортира опиума до София и да го предаде на получател в столицата.

При допълнителната работа по случая е установен и получателят на 5-килограмовата наркопратка – български гражданин от ирански произход. Днес той е задържан от антимафиоти от ГДБОП в момента на получаване на пакета.

По случая е образувано досъдебно производство в Областната дирекция на МВР – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button