Хасково

Фолклорен клуб радва мало и голямо с хора и песни

 Невена Чилингирова

Невена Чилингирова

Фолклорен клуб за всички любители на българската народна музика и танци отвори врати в Хасково. Всеки понеделник „Български ритми“ ще събира желаещите да послушат и потанцуват фолклорни мотиви в Младежки център.

Организатори са музикантите от „Орион бенд“ с ръководител Георги Беделев. Неговата съпруга и вокалист на групата Елена Беделева сподели, че това ще бъде клуб с отворени врати за всички, интересуващи се от българска народна музика.

Всяка седмица ще има и гост хореограф, който ще показва стъпките на хора от различни фолклорна област на България. Ще се разучават не само популярни народни песни, но и такива, които не са известни на повечето хора. „Готови сме също да съдействаме и на всеки млад изпълнител, търсещ изява„, каза също Елена Беделева. 

На откриването тази вечер гост изпълнител бе 16-годишната Невена Чилингирова– ученичка в СОУ Васил Левски с профил пеене. Младата изпълнителка сподели, че българската народна музика е любимият и жанр, а пред публиката тази вечер тя изпя няколко народни песни от родопския край.

Георги Беделев

Георги Беделев

Публиката

Публиката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ceco
ceco
09.02.2010 21:17 21:17

mnogo ste dobrite ste 🙂 🙂 🙂 🙂

Back to top button