Хасково

Ученици събират сами книги за училищната библиотека

Децата събират книгиАкция „Книга“ стартира в хасковската езикова гимназия. Инициативата, която е подкрепена от членовете на ученическия парламент, ще продължи до края на февруари. До тогава всеки от възпитаниците на училището може да донесе енциклопедии, художествена и ученическа литература, за да обогати фонда на библиотеката.

Пръв в акцията се включи Атанас Димов. Донесъл съм такива книги, които ми се повтарят и смятам, че са интересни, обясни той. Едната му е подарък от историческия музей – „Хасково през възраждането“, която представлява албум със снимки на старо Хасково. Донесъл е още учебници по литература и няколко разговорника. Само за ден възпитаниците на езиковата гимназия са събрали вече 20 книги.

Наташа Гаргова

Наташа Гаргова

Причината да стартират тази инициатива е, че има случаи, в които книгите в училищната библиотека не е са достатъчни, а и делегираните бюджети позволяват на ръководството на училището да купува само най – необходимото.

От началото на учебната година сме успели да обогатим фонда на библиотеката само с две книги, съобщи за Haskovo.info библиотекарката в езиковата гимназия Наташа Гаргова. Тя допълни, че през 2008 година в училищната библиотека са влезнали около 800 книги. Те обаче са били закупени с пари от Министерството на културата по спечелен от школото проект.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button