Хасково

Алжирският посланик си поговори с хасковски организации

СрещатаПосланикът на народно- демократична република Алжир в България Ахмед Буташ посети днес Хасково. Поводът на визитата бе кампания за международно сътрудничество на фондация „Анна Линд“. Срещата бе на тема „Образование и междукултурен диалог“ и е първата за 2010 година.

В разговорите с посланика участие взеха заместник- областният управител Румяна Въчева и представители на училища и неправителствени организации в Хасково. Бяха представени проектите на фондацията до момента и предстоящи дейности, свързани с културното сътрудничество между държавите от средиземноморския регион и мрежи, подпомагащи гражданското общество.

Алжир предоставя добри възможности за българския бизнес, а възможностите за икономическо сътрудничество в аграрния и енергийния сектор са големи. Това каза Ахмед Буташ по време на среща с областния управител Румен Данев. Губернаторът получи като подарък от госта си бутилка класно алжирско вино, съобщиха за Haskovo.info от администрацията.

 Ахмед Буташ и Румяна Въчева  Срещата с губернатора

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button