Хасково

Цветанов: Октоподът е превземал бизнеса, прибирал е до 70%

Цветан ЦветановЗадържаните при акция „Октопод“ са превземали цели компании и са ги принуждавали да отчисляват между 50 и 70% от оборота си, съобщи в Хасково министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тук той участва в среща на тема „Подобряване на бизнес климата“, организирана от търговско- промишлената палата.

Събраните доказателства и показанията на свидетели сочат, че става въпрос за йерархично изградена организирана престъпна група, която е работила над 10 години, категоричен бе министърът. Той отхвърли обвиненията на Алексей Петров, че арестът му е политически като обясни, че Петров досега не е заявявал политическата си принадлежност.

Най-важното за силния бизнес е силната изпълнителна власт, заяви на срещата Цветан Цветанов. Според него сега хората се страхуват много по-малко от преди и това води до развръзки като акция „Октопод“. Досега бизнесът се е страхувал от липсата на държава и това, което се е случвало, е много страшно, обобщи Цветан Цветанов.

Утре вицепремиерът ще участва в ритуала по зарязването на лозята край Любимец заедно с дипломати и представители на бизнеса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.02.2010 22:18 22:18

это пиздец какая новость

Back to top button