Регион

Пътя към границата под вода, къщи в с. Срем наводнени

НаводнениетоПоловин метър вода заля пътя към границата ни с Турция, съобщиха за Haskovo.info от Гражданска защита. Участъкът, чието ниво е по-ниско и събира отичащите се води, е около 1 километър. Движението на леките коли е забранено, но шофьорите невинаги се съобразяват с това. Тировете и автобусите се пропускат без проблем.

Причината за залетия път са придошлите води на река Каламица. Вицепремиерът Цветан Цветанов посети проблемния участък следобяд и успокои хората, че след построяването на магистрала Марица подобни проблеми вече няма да има.

НаводнениетоЖителите на село Капитан Андреево си спомнят 4 подобни наводнения само за последните 2 години. Според тях проблемът е в затлачените корита на реките. Възможно е в следващите дни вода да залее и граничния пункт.

От Гражданска защита съобщиха още, че няколко къщи в тополовградското село Срем са наводнени, тъй като река Тунджа е преляла. Животните са евакуирани, но хората са останали, за да отводняват домовете си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button