Хасково

ГКПП Капитан Андреево затворен заради опасност от токов удар

НаводнениеГКПП „Капитан Андреево“ е временно затворен за движение заради опасност от токов удар. Придошлите води на река Каламица заляха трафопост, съобщават от Областна адиминстариця. 

По този повод губернаторът Румен Данев се срещна с управителя и гл. инженер на „Напоителни системи“, които го запознаха със състоянието на дигите по долното течение на р. Марица и притоците й. 

На всички рискови места има постоянни дежурства от специалисти и представители на общините Любимец и Свиленград. От яз. „Студен кладенец“ аварийно се изпускат 600 куб.м вода/секунда.

Румен ДаневОбластният управител разпореди на кметовете на Тополовград, Ивайловград, Свиленград, Маджарово и Стамболово да сформират групи, които да огледат критичните точки по реките Марица, Арда и Тунджа. Румен Данев е уведомил управите на съседните области в Гърция и Турция.

Haskovo.info припомна, че пътят към граничния пункт Капитан Андреево тази сутрин отново остана под вода. Водата в участъка достига до половин метър

Причината за проблема е, че пътят е в нисък участък, а коритата на реките са затлачени и при по-обилни дъждове, комбинирани със снеготопене, водата се разлива

Тази нощ в хасковска област средното количество на валежите е 35 литра на квадратен метър, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория. Най-много дъжд се е изсипал в Долно Черковище и Долно Ботево – над 42 литра на квадратен метър. В следващите дни ще продължи да вали с прекъсвания. По високите места дъждът ще преминава в сняг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button