Хасково

Горски и полицаи заловиха бракониери след автогонка

Антони Тодоров

Антони Тодоров

Истински екшън се разигра по хасковските улици тази сутрин. Служители на Държавно горско стопанство и полицаи заловиха група бракониери с пълен с незаконно изсечени дърва микробус.

Сутринта служител на горското е забелязал пръв нарушителите край птицекомбината и сигнализирал в Областната дирекция на МВР. Три полицейски коли веднага се впуснали в преследване на апашите по улиците на града. Гонката продължила до комплекс „Лебеда“, където бракониерите били заловени. 

В колата им са открити около 3 кубика незаконно изсечени дърва. Нарушителите, които са от ромски произход, са стари познайници на хасковските лесничеи. 

През януари служители на Държавно горско стопанство – Хасково са съставили 40 акта за бракониерска сеч и превоз на дърва. От началото на февруари броят им се е увеличил с още 30. Конфискувани са един бензиномоторен трион и микробус. „Предстоят и акции във връзка с по-големи нарушители, занимаващи се с незаконна търговия на дърва“, съобщи за Haskovo.info директорът на горското Антони Тодоров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button