Регион

Камион с 200 бутилки метан се подпали в Димитровград

КамионътКамион с 200 бутилки метан се подпали тази вечер в Димитровград. За щастие огънят не е стигнал до взривоопасния товар. Пламъците са тръгнали от електрическата инсталация под кабината на шофьора.

Ако огънят бе стигнал до бутилките и имаше макар и минимален проблем със защитата им е можело да се стигне до инцидент с огромни мащаби, коментираха пред Haskovo.info пожарникарите, гасили камиона. Според тях при лошо стечение на обстоятелствата е било възможно съседните сгради и хората в тях да пострадат сериозно.

Според собственика на камиона Румен Райков това е обикновен инцидент и не е имало опасност да се стигне до сериозни последици. Той е бил в кабината, когато е възникнал пожарът. Заедно със шофьора, който е в шок, са усетили пушек. Спрели са и са установили, че гори ел. инсталацията. Веднага са прекъснали тока от акумулатора и са извикали пожарната.

В следствие от пожара цялата предна част на камиона е изгоряла. Движението по бул. „Христо Ботев“ в района на бившето кино „Химик“ бе отцепено повече от два часа заради риска от повторен инцидент. Автомобили започнаха да се движат едва след като камионът с метана бе изтеглен.

Тепърва предстои експертиза, която да установи какво точно е причинило инцидента. Камионът е доставял метан за димитровградските училища, които го ползват за отопление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button