Хасково

Езиковата гимназия почете патрона си с нови униформи

УченицитеС поднасяне на венец и едноминутно мълчание учениците от езиковата гимназия в Хасково почетоха паметта на патрона си. Днес се навършват 125 години от рождението на българския учен и общественик проф. д-р Асен Златаров.

Официалната част от тържеството в голямата зала на театъра започна с химна на гимназията, изпълнен от хор „Лира“. „16 февруари е денят, в който показваме принадлежността си към гимназията. Горда съм да ви поздравя с вашия стремеж да се винаги първи в света на науката“ – с тези думи директорът на училището Пенка Делиева приветства възпитаниците на школото. 

Пенка ДелиеваНа днешния празничен ден учениците на езиковата гимназия за първи път облякоха новите униформи. Половината стойност за дрежите се поема по проект, а останалата учениците заплащат сами. Така униформата излиза по 45 лева на гимназист.

Поздравителен адрес до ръководството и учениците на школото изпрати областният управител Румен Данев. В него губернаторът изразява убедеността си, че пътят на модерното образование в областта минава през Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково“. Той пожела на учениците да учат така, че да са гордост на своята гимназия. Началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов пожела успехи на учениците, а на гимназията да е добър пример за останалите училища в областта.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button