Хасково

Прожектират филм за Африка в галерия „Форум“

Христо Габеров /в ляво/Документален филм за Африка ще представи утре в хасковската галерия „Форум“ кърджалийският художник Христо Габеров. Любителските кадри са дело на прочутия руски пътешественик на колела Володя Сорокин, с когото през 1999 година Габеров достига до южната част на „Черния континет“. 40 -минутният филм, който ще бъде прожектиран в галерията, показва далечна Африка през очите на двамата авантюристи.

Срещата с културното многообразие на един друг свят, в който човекът господства над флората и фауната, е впечатлило творческото око на Христо Габеров. Преживяното по време на това екзотично пътуване е вдъхновило картините на художника, които са показани в изложбата “Африкански сънища”.

След представянето на филма Христо Габеров ще разкаже за най-необичайните си и емоционални срещи с местните племена на Африка. Посетителите на галерия „Форум“ ще могат да разгледат и платната от африканския цикъл на твореца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button