Хасково

Отблокираха сметките на МБАЛ – Хасково след 12-дневен запор

Д-р Тодор Пандов

Д-р Тодор Пандов

Сметките на Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково вече са отблокирани, съобщи за Haskovo.info управителят й д-р Тодор Пандов. По думите му здравното заведение се е споразумяло с фирма „ПСК Ко“ ООД, която пере болничното и инфекциозно бельо, да й изплати дължимите около 88 000 лева през следващите 6 месеца.

Заради тази сума 12 дни болницата бе със запорирани сметки. Нейните дългове обаче са далеч по-големи. Според управителя на МБАЛ – Хасково става въпрос за стари задължения в размер на около 6,7 млн.лева

Междувременно здравното заведение остана без скенер. Закупуването на нов струва около 100 000 лева, с които болницата не разполага. Областният управител на Хасково Румен Данев преди няколко дни се ангажира да съдейства пред Министерството на здравепоазването да бъде намерен вариант областната болница да има отново скенер. 

„Неудобството за пациентите е голямо“, призна пред Haskovo.info д-р Пандов. Той обясни, че тежките случаи се пренасочват към д-р Руска Григорова, чийто частен кабинет е в бившата военна болница. Стойността на тези прегледи се поемат от болницата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.02.2010 13:38 13:38

😳 👿 😉 ❓ 💡 😛 😡 😆 :confused: :0 🙁 🙂 😀

Back to top button