Регион

Хората от левия бряг на Марица газят вода при всеки дъжд

Улиците в МарийновоХиляди хора в четирите димитровградски квартала от левия бряг на Марица живеят в постоянен страх от наводнения вече 30 години. При всеки по-голям дъжд улиците в ниските части се превръщат в реки, а мазетата и приземните етажи се пълнят с вода. Причината за това е лошото състояние на канализацията, която трябва да се ремонтира по проект, но финансирането се бави. Докато чакат хората сами си правят диги, за да не влезе водата в домовете си.

При всеки един дъжд водата директно от шосето влиза вкъщи и в мазето или пък от мръсната канализация от шахтата и става ужас, разказа пред Haskovo.info Гина Караджова от кв. „Марийново“.

Гина КараджоваСъседката й Милена Иванова сподели, че не чака помощ от никъде. Всички казват, че им е известна ситуацията, че навсякъде е така и ще се реагира в даден момент, но в кой даден момент, пита се тя.

Това са проблеми за хората може би от 30 години и повече – откакто съществуват самите къщи, самите канализации, коментира пред Haskovo.info кметът на Димитровград Стефан Димитров. За да се решат проблемите, преди години е изготвен проект. Фирмата изпълнител обаче се бави, защото не получава навреме парите си от държавата.

Така изглеждат баните в Марионово след като водата се отдръпнеПоследният срок, който им е даден, е до тази есен. Общината пък не може да направи нищо сама, за да успокои хората. Причината е, че нужната сума за довършване на канализацията е непосилна за местния бюджет.

Докато изпълнител, община и държава изяснят кой и как да даде парите, за да се довърши канализацията, жителите на  димитровградските квартали ще продължат да газят вода при всеки дъжд и да чистят кал от домовете си след това.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button