Регион

Свиленградски мим на театрален фестивал във Франция

Герасим ДишлиевСвиленградският актьор – мим Герасим Дишлиев ще участва на прочутия международен театрален фестивал във френския град Авиньон през юли, съобщават от общината. Там  той  ще  представи своя авторски спектакъл „Монолог с куфар“, посветен на родния му  Свиленград.

Със съдействието на кмета Георги Манолов вече са осигурени част от необходимите средства, дарени от общината, от местни фирми и граждани – общо около 7 000 лева. Те са използвани за първите вноски за наем на театралната зала, където в продължение на трите седмици на  фестивала всеки ден ще се играе представлението. За останалите вноски са необходими още около 12 000 лева.

Спектакъла, който Герасим Дишлиев ще представи е с автобиографичен сюжет и  описва  развитието на артиста от Свиленград до Париж. Пътят, корените ни, бъдещето, миналото, семейството, родната къща, новият пристан, кои сме ние, за всичко това се разказва със средствата на пантомимата в трагикомичен тон. Игран е с успех в България, Франция, Израел, Македония. Спектакълът ще бъде представен и пред свиленградска публика на 14 май като част от празничната програма за 24 май.

Авиньонският фестивал е най-голямото театрално събитие в Европа. Това е форум с дългогодишни традиции, където се срещат театрали от цял свят. Герасим Дишилев е първият българин, завършил школата на великия мим Марсел Марсо в Париж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button