Хасково

Нови 1 000 безработни в област Хасково само за месец

Чистачки10,15% достигна нивото на безработица в хасковска област през януари, съобщиха от Регионалната служба по заетостта днес. Увеличението спрямо декември е с почти 1 пункт. Броят на регистрираните безработни през първия месец на годината е 12 686, което е с близо 1 000 повече от предишния месец. В същото време са се увеличили хората, които получават помощи като социално слаби. През януари броят им е 761, а миналата година по това време са били 585.

Активната политика по заетостта в област Хасково, т.е. програмите и мерките за насърчаване на заетостта са в застой, констатират от службата. Новоназначените са 224 лица по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост“ и 74 асистенти на хора с увреждания.

През януари в бюрата по труда в областта са заявени 142 свободни работни места. На работа са постъпили 105 безработни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
BEZRABOTEN
BEZRABOTEN
18.02.2010 13:11 13:11

Ot 2 god. sam bez rabota ot buroto po truda mi predlagat rabota kolkoto da otchitat deinost.Izobshto ne sa na iasno s usloviata na rabotodatelite.A tazi informacia triabva da se sadarja pri tiah.Mnogo e lesno da kajat che bezrabotnia e otkazal-ami na rab.vreme-11chasa i zaplata-250lv,poch.den-1,bez pravo na otsastvia i bolnichni za osigurovki-na 4 chasa, koi bi priel? Taka e za sajalene zashtoto nikoi slujbi hodiat na rabota samo za zaplati!!!!

Back to top button