Хасково

КНСБ на стачка напролет, синдикатът чукна 20 години

КНСБ чукна 20 годиниКНСБ готви национален протест напролет ако правителството не сключи със синдиката споразумение за излизане от кризата. Това съобщи днес председателят на местната структура Василка Иванова

Исканията на конфедерацията са от юни минималната работна заплата в страната да стане 300-310 лева, държавата да изработи механизми за подкрепа на семейства с кредити, в които и двамата съпрузи са останали без работа, както и да бъде изготвена национална здравна карта и едва след това да се пристъпи към здравната реформа и закриването на болници.

„Надяваме се правителството да прояви разум и да се съобрази с нашите искания, а прокризисната политика на управляващите да се превърне в антикризисна“, коментираха от Конфедерацията на независимите синдикати, която днес навършва 20 години.

Равносметката на местната структура е 224 действащи синдикални организации и 6822 членове в региона, десетки организирани митинги и стачки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
d-r Haus
d-r Haus
19.02.2010 9:37 9:37

Мисля, че е време да се организира стачка срещу безхаберието на КНСБ.

Back to top button