Хасково

Престъпленията в община Хасково са се увеличили с над 8%

Полиция1 169 престъпления са регистрирани през 2009 година в община Хасково, сочи отчетът за дейността на Районното управление на МВР. Той ще бъде приет на сесия на Общински съвет – Хасково следващата седмица.

От документа става ясно, че малко над половината регистрирани престъпления са разкрити. През 2009 година в Хасково е станало едно убийство, пет изнасилвания и шест блудства. В 36 престъпления са замесени 41 непълнолетни лица.

Местните парламентаристи ще гласуват и отчета за дейността на Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. През 2009 г. в комисията са постъпили сигнали от МВР, прокуратурата и граждани за деца, извършили престъпление или нуждаещи се от помощ. Това са 25 момчета и 1 момиче на възраст от 8 до 17 години. 61,53% от тях са от ромски произход, 15,4% са българчета, а останалите 23,07% са от турски произход.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button