Регион

Лекари от Димитровград, Харманли и Свиленград протестират символично

д-р Динчо ГеневС лентички и баджове с надпис „Да защитим нашата болница“ от днес лекарите в трите общински болници в Димитровград, Харманли и Свиленград протестират символично

„Няма да прекъсваме работа“, съобщи за Haskovo.info управителят на МБАЛ Харманли д-р Динчо Генчев, който е и председател на лекарската колегия в областта. По думите му символичният протест ще продължи до 7 април. Ако до тогава исканията на лекарите не бъдат удовлетворени ще се премине към ефективни действия. „Готови сме за национален протест, по места ще се организират митинги и ще блокираме пътища„, закани се д-р Генев.

Haskovo.info припомня, че исканията на лекарите от общинските и частните болници в страната са бюджетът за 2010 година да бъде върнат поне в рамките на миналогодишния, да има равнопоставеност на всички болници пред НЗОК, да отпадне изискването за наличието на двама специалисти, за да може болницата да обслужва една клинична пътека. Те настояват също да отпаднат делигираните бюджети, тъй като в болниците не може да има плановост. Медиците искат още да бъде дадена възможност на всички болници да кандидатстват по европейски програми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пациент един обикновен
Пациент един обикновен
22.02.2010 15:11 15:11

Браво за изказаната им гражданска позиция по въпроса.
Обаче ако се замислят поне малко ще разберат наистина за каква реформа става въпрос.
За да им подскажа малко да се замислят колко родилки избягват да раждат в Хасковското АГО и ходят до Пловдив.
Защо ли?
Отговор – това е директна пациентска реформа.

Пациент един обикновен
Пациент един обикновен
22.02.2010 15:12 15:12

По този начин родилките сами искат закриването на Хасковското АГО

Back to top button