Регион

Петима от село Голям извор погребани в частен имот

Изсечениет дърветаПетима жители на стамболовското село Голям извор са били погребани в частен имот без близките им да знаят. Това стана ясно няколко дни след като фирмата – собственик на земята, започнала да разчиства терена за строеж и да сече вековни дървета, с което предизвика недоволството на селяните.

Гробищният парк в Голям извор е 4 дка. Той обаче не е ограден. Хората копаят и погребват близките си на свободно парче земя. Така с течение на годините се оказало, че 5 гроба излизат извън очертанията на гробищата. Нещо повече – те са част от над 130 декаров парцел, закупен преди две години на търг от софийската фирма за изграждане на фотоволтаичен парк.

Гробищата Живеещите в Голям извор днес протестираха срещу сечта на дърветата без да предполагат, че част от гробовете на техни близки и съселяни попадат в частния имот.

От община Стамболово обещаха, че разчистването на терена ще спре. Тези дървета, които вече са отсечени, ще бъдат продадени. С парите ще бъде построена стаичка за обреди край гробищата. Ще бъде изменена кадастралната карта на имота и тези гробове, които сега попадат в частния имот, ще станат част от гробищния парк. Софийската фирма-собственик на парцела ще бъде компенсирана от община Стамболово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.02.2010 15:34 15:34

Е какво робтаят срещу сечта. Как ще работят фотоволтаичните панели ако върху тях пада сянка от дърветата?

още един гост на Земята
още един гост на Земята
22.02.2010 17:24 17:24

Кой малоумник строи фотопаркове върху плодородна земя и гори? И кой малоумник му дава разрешение? Сега с тази „зелена“ далавера що нови поразии ще се нанесат на природата… Когато правиш екология, трябва да я разделиш от мошениците иначе си е престъпление!
Мир на праха на мъртвите горноизворци и тежко и горко на живите!

Анонимен
Анонимен
22.02.2010 18:07 18:07

[quote=още един гост на Земята]Кой малоумник строи фотопаркове върху плодородна земя и гори? И кой малоумник му дава разрешение? Сега с тази "зелена" далавера що нови поразии ще се нанесат на природата… Когато правиш екология, трябва да я разделиш от мошениците иначе си е престъпление!
Мир на праха на мъртвите горноизворци и тежко и горко на живите![/quote]

Тя като е плодородна, та гледам те се скъсали да я обработват! 😆

Back to top button