Хасково

Болните от морбили превзеха Урология, Инфекциозно не стига

МБАЛ ХасковоМногото случаи на болни от морбили в региона предизвикаха реорганизация в областната болница в Хасково. Тъй като леглата в инфекциозно отделение не достигат се е наложило разкриването на нови. Въпреки това обаче пространството не е било достатъчно и част от болните са настанени в Урология. Пациентите на това отделение пък са временно преместени в Хирургия.

167 са до момента случаите на болни от морбили в областта. Само днес са регистрирани 5 нови, съобщиха за Haskovo.info от регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. Днес е проведена среща с общопрактикуващите лекари, на която са обсъдени превантивните мерки, които трябва да бъдат взети срещу заразата. Утре екипи на РИОКОЗ ще разговарят с кметските наместници на хасковските квартали „Република“, „Възраждане“ и „Хисаря“, където голяма част от хората са от т.нар. „рисков контингент“. Утре ще пристигнат и допълнителни количества ваксини, с които ще се имунизират точно хората от тази група без значение дали са имали контакти с болни или не.

Причината за рязкото повишаване на болните от морбили са пропуските в имунизационния календар, категоричен бе шефът на РИОКОЗ д-р Делчо Янев. Според него хасковска област не е сред най-засегнатите от шарката и се прави всичко възможно да се предотврати истински епидемичен взрив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button