Хасково

НЗОК: Възхитени сме от организацията в Нервно отделение

д-р Мариян Запрянов

д-р Мариян Запрянов

Нервно и Акушеро-гинекологично отделение са били проверени внезапно късно снощи от Националната здравноосигурителна каса, съобщи за Haskovo.info заместник- директорът по медицинската част в МБАЛ – Хасково д-р Мариян Запрянов. В 18:00 часа инспектиращите са посетили Нервно отделение.

Представителите на касата от София, Благоевград и Хасково са останали възхитени от организацията и отчетността в Нервно отделение, ръководено от д-р Стефка Вълкова. 

Проверяващите са констатирали стриктно следене на журнала и историята на болестта. Освен документацията са проверили стая по стая болните, за да се уверят, че документацията съответства на реалността.

Проверката в МБАЛ – Хасково представлява т.нар. „кръстосан одит“, за който заместник- министърът на здравеопазването Валерий Митрев говори в началото на февруари по време на обиколката си в областта. Тогава той обясни, че служители на здравната каса от един регион ще извършват инспекция в друг и ще следят дали сред пациентите няма „мъртви души“, т.е. пациенти, съществуващи само по документи, без реално да са лекувани в съответното здравно заведение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
нн
нн
25.02.2010 8:37 8:37

от какво сте възхитени ,идете да полежите в отделението да видите отношение на лекари да не говорим за лечение,а д-р Вълкова защо токова я лансирате защоно стана съветник ли?всичко е замазване на очите

Анонимен
Анонимен
12.05.2010 12:40 12:40

Н.О. Е СРАМ ЗА ГР. ХАСКОВО

Back to top button