Хасково

Коминът на ТЕЦ-а падна като по учебник, ромите чакат за желязо

Коминът падна155-метровия комин на така и незаработелия ТЕЦ Хасково бе взривен без проблеми днес. За няколко секунди съоръжението падна и се разби в земята, вдигайки облаци от дим. Това според измерванията на сеизмолозите е предизвикало земетресение в района, което обаче е било под нормата за опасно.

За взривяването на комина са използвани 48 килограма взрив и 318 детонатора, разказа представителят на фирмата, наета за събарянето Атанас Арабаджиев. За разлика от миналия път, когато масивната сграда до комина не успя да падне, сега проблеми не е имало. Все пак трябва да се отбележи, че всичко е строено да устои на огромно земетресение и е използвано огромно количество арматура, коментираха от фирмата- собственик на ТЕЦ-а.

Коминът паднаНа мястото на разчистения терен предстои да бъдат изградени две газови централи и соларен парк. Произведената електроенергия ще се продава на НЕК, а топлата вода ще захранва Хасково, припомни представителят на компанията Венцислав Николов.

Още преди взрива около ТЕЦ-а се бяха събрали роми с каруци, които се надяваха да им разрешат да си съберат желязо от обекта. Един тон ако натоваря ще изкарам 300 лева, радваше се 20-годишният баща на две деца Иво. Оказа се обаче, че плановете на фирмата са други и никой няма да бъде допуснат до обекта.

 Публика не липсваше  Последна гордост

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.02.2010 17:27 17:27

R.I.P 👿

нух
нух
24.02.2010 19:37 19:37

yuru6 be mango tova e zlatna mina 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Georgi
Georgi
25.02.2010 19:49 19:49

male tooo komin kak padna tva e bati kefa 😆 😆 😆 😆 [color=black][/color][img][/img]

ALUCARD
ALUCARD
26.02.2010 6:18 6:18

хич не е смешно тоя комин ше липсва на много хасковлй ама ко ги интересува тъпите лапета днешо време те ше измрът от собствената си простотия тва беше хасковси мономент аре rest in peace коминчо 😥 😥 😥

Back to top button