Хасково

Полемика за такса смет и общинските дърва в местния парламент

СесияПредложението за промяна на таксите за сeч на общински гори разбуни духове по време на днешната сесия на местния парламент в Хасково. „Общинското лесничейство“ искаше таксата на корен на облите дърва да бъде вдигната от 10 на 13 лева, което би довело до повишаване на крайната цена за кубик дърва.

Част от съветниците възроптаха срещу масовото изсичане на горите, други настояха за социална политика към хората по селата, които са основните ползватели на дървесината и съответно поискаха да не се повишава цената. В крайна сметка местните парламентаристи гласуваха да отложат решението за следващата сесия, за да се прецизира предложението.

По време на обсъждането на изпълнението на бюджета от ГЕРБ дойде предложение да бъде намалена такса смет. Оказа се, че това обаче ще важи за следващата година и отново бе отложено за обсъждане на следващото заседание.

Представители на Младежки парламент Общински съвет Хасково днес гласува 15 докладни. Сред тях – отчетът на районното полицейско управление, комисията за борба с противообществените прояви на младежите и на общинското лесничейство. Приети бяха и решенията, с които се спира концесията за 6-етажен паркинг и заличаването на таксиметровата стоянка до РИОКОЗ

Общинските съветници единодушно гласуваха и предложение, дошло от младежкия парламент на Хасково. Така те приеха ревизиранаха харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите. Препоръчано бе общинската администрация да използва рециклирана хартия, а училищата да бъдат оборудвани с кошчета за разделно събиране на отпадъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.02.2010 13:16 13:16

„Общинското лесничейство“ [b][color=red]пискаше[/color][/b] таксата на корен ……

Back to top button