Хасково

Хасковски ученици изплетоха 28-метрова мартеница

Мерят дължината на мартеницатаМартеница с дължина 28,87 метра е победителят в конкурса „Голямото плетене – най-дългата мартеница“, който се проведе днес в ОУ „Любен Каравелов“. За 4 дни децата от клуб „Приложно изкуство“ успяха да изплетат експоната и да спечелят надпреварата. 

В конкурса се включиха 98 деца от клубовете за извънкласна дейност. Всички те се надпреварваха кой ще направи най-дългата мартеница. В понеделник всички символи ще бъдат вързани заедно и с тях ще бъдат окичени дървета в двора наа школото

.

Междувременно третокласници от хасковското училище „Паисий Хилендарски“ участваха във забавна викторина на мартенска тематика в детския отдел на регионалната библиотека „Христо Сирненски“. Най-добре представилите се получиха мартеници, които вплетоха една в друга. Малчуганите също чуха и лекция свързана с българските мартенски обичаи, както и любопитни факти и поверия свързани с образа на баба Марта в българския фолклор и символиката на мартениците.

По-късно през деня малчугани от Хасково и околни села получиха награди за добре направени мартеници. Тържеството се състоя във фоайето на Младежки център, а гости бяха ученици от цялата област, учители и хасковски общински управници. За най- добрите мартеници малчуганите получиха награди- плюшени играчки, топки и сувенири.  

Децата от ОУ Любен Каравелов

Децата от ОУ Любен Каравелов

Децата от ОУ Любен Каравелов

Децата от ОУ Любен Каравелов

Децата от СОУ Паисий Хилендарски

Децата от СОУ Паисий Хилендарски

Децата от СОУ Паисий Хилендарски

Децата от СОУ Паисий Хилендарски

Награждаването

Награждаването

в Младежки център - Хасково

в Младежки център

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
aseto
aseto
26.02.2010 16:12 16:12

e otnovo luben karavelov sa puurvi 😀 😛

Back to top button