Хасково

Историци от областта празнуват Деня на историка в Истанбул

Срещата в зала Хасково86 историци от област Хасково заминават тази вечер за Истанбул, където ще отпразнуват професионалния си празник, съобщиха от Регионалния исторически музей. В Турция те ще посетят църквата „Св. Стефан“.

Мястото не е избрано случайно, тъй като там преди 140 години е учредена първата българска екзархия. Това е едно от трите големи събития в нашата история с национално значение, от които през 2010-та се навършват кръгли годишнини. Тази година ще честваме и 780 години от битката при Клокотница и 125 години от Съединението.

ИсторициНа тези бележити исторически събития е посветена конференцията, която се провежда днес в Хасково. Доклади ще прочетат известните историци и университетски преподаватели проф. Дойно Дойнов, доц. Евгения Калинова, доц. Искра Баева и хасковлийката д-р Красимира Узунова.

Гостите взеха участие и в среща със зрелостници от областта, на които разясниха новостите в предстоящите държавни зрелостни изпити и кандидат-студентска кампания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button