Хасково

Пристигнаха 1000 ваксини против морбили, вече има 198 болни

РИОКОЗМасирана кампания за имунизиране против морбили стартира в Хасково, съобщи директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ към РИОКОЗ – Хасково д-р Снежана Иванова. Тя припомни, че първият етап на ваксиниране здравната инспекция започна още през януари, когато бяха обхванати само контактните лица. Сега ще бъдат ваксинирани всички, които подлежат на имунизиране, на възраст между 13 месеца и 20 години

Първите 1 000 ваксини вече са изпратени от Министерството на здравеопазването. Следващата седмица се очакват още. Броят им обаче не е ясен, тъй като той се определя на база общата заболеваемост в цялата страна. Хората ще бъдат ваксинирани основно при общопрактикуващите лекари. В рамките на кампанията ще бъдат разкрити и два допълнителни кабинета в кварталите „Република“ и „Хисаря“

До този момент в област Хасково заболелите от морбили са 198. 80% от тях са на възраст до 19 години. Броят на настанените заболели в областната болница все още е голям и не достигат легла. Заради това освен в инфекциозно отделение те се настаняват в Урология.

Haskovo.info припомня, че регистрирани случаи има в хасковските училища „Св. Иван Рилски“, „Никола Й. Вапцаров“ и „Г. С. Раковски“. В детските градини засега няма болни деца.

В страната случаите на болни от морбили са 6 459. 12 от тях са с фатален край.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button