Регион

58 автори от цялата страна в конкурса „Жената – любима и майка“

Статуетката на поетичния конкурс

Статуетката на поетичния конкурс

58 автори със 126 стихотворения участват в тазгодишния национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка“, съобщават от община Свиленград. Творбите ще се оценяват от поета на граничния град Ивайло Балабанов , председателя на съюза Николай Петев и поета Христо Ганов.

За наградите на националния конкурс, посветен на жената и майката, ще се състезават поети-любители от всички краища на България – София, Шумен, Благоевград, Плевен, Криводол, Варна, Севлиево, Сливен, Хасково, Раднево, Харманли, Нова Загора, Велико Търново.

В първа възрастова група – до 18 години, стихове са подали 17 деца, а най-малкият автор е на 11 години. Церемонията по награждаването ще се състои на 13 март.

Конкурсът „Жената – любима и майка“ се провежда за шеста поредна година по идея и под патронажа на съпругата на кмета на Свиленград Елена Манолова. Тя осигурява част от наградния фонд и специалната статуетка на конкурса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button