Регион

Димитровград на бунт заради „перхидролените травестити“

СесияДекларация срещу обидни коментари за Димитровград приеха на извънредна сесия днес общинските съветници. Те определиха изказванията на гостите, участвали снощи в прякото предаване на финалния кръг на кампанията „Българските събития на ХХ век“ по БНТ, като некомпетенти и унизителни за жителите на бригадирския град.

От екрана на националната медия бяха изречени недопустими и обидни за близо 50-хилядния град и неговите жители думи, е записано в декларацията. Сред коментарите на гостите в прякото предаване бяха, че Димитровград е „град, застинал във времето, родина на новите идоли – перхидролени травестити„, с „отвратителна сталинска архитектура, който не е успял да стане град„.

СъветницитеПодобни мнения, изречени от ефира на национална медия, каквато е БНТ, са в противоречие с една от функциите на обществената телевизия, а именно – да възпитава, пише още в декларация. Общинските съветници настояват димитровградската общественост да има право на отговор за отправените обидни думи.

Затова те упълномощиха кмета Стефан Димитров да поиска да му бъде дадено ефирно време по БНТ. Местните парламентаристи възложиха още на градоначалника да проучи възможностите да бъде заведено дело за нанесените морални щети на жителите на Димитровград. Декларацията ще бъде изпратена до Комисията по култура, гражданско общество и медии към 41-то Народно събрание, до Комисията за защита от дискриминация и до Съвета за електронни медии.

В класацията „Българските събития на ХХ век“ Димитровград остана втори след българското оперно чудо. Преди това градът бе определен за архитектурно събитие на века.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vip
vip
05.03.2010 20:59 20:59

hahahah kade Dimitrovgrad e 50hilqdi kvo pi6ete gluposti ne pove4e ot 30hilqdi da sa

Анонимен
Анонимен
06.03.2010 11:40 11:40

[quote=vip]hahahah kade Dimitrovgrad e 50hilqdi kvo pi6ete gluposti ne pove4e ot 30hilqdi da sa[/quote]

Първо се научи да пишеш на български и тогава пиши по форумите. За твое сведение към 15.12.2009г по постоянен адрес в Димитровград са 49575 жители, а по настоящ адрес са 42640 жители.

Jiiii
Jiiii
07.03.2010 20:25 20:25

a ti znaish li che sigurno polovinata ot teq zapisanite po adres sega ve4e ne sa v dgrad ili izobshto v bg ?!

poterbitel
poterbitel
28.01.2011 15:27 15:27

+ Димитровградските села – отнася се за жителите на полу градът, полу селото. И какво се нервите не разбрах, че коментарите по бнт са верни; ми то така е – от истината боли.

Back to top button