Хасково

Хасковско гонче грабна купата на националния събор на Ямача

Павел Стоянов и Чери

Павел Стоянов и Чери

Хасковлията Павел Стоянов и неговото лудогорско гонче Чери грабнаха купата на Националния събор на Българските породи, който днес се проведе в Хасково. Това е първият конкурс за опитния ловец, сподели пред Haskovo.info неговият стопанин. 

В проявата, която се организира от Българският републикански киноложки съюз, взеха участие само две породи – овчарско куче и лудогорско гонче, съобщи за Haskovo.info председателят на съюза Аврам Петков.

За разлика от представителите на лудогорско гонче, които бяха една 20-тина, овчарските кучета, които се включиха в събора бяха 120. Победител при тях е Вихър. Неговият горд собственик е Зора Душкова от Монтана. 

Утре Хасково отново ще домакин на поредната проява на Българският републикански киноложки съюз. На Ямача ще се проведе национален шампионат за всички породи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button