Хасково

РИОСВ Хасково събра 25 000 лева за опаковки

ПариПроверки на регионалната инспекция по околната среда накараха фирми от хасковска област да платят над 25 000 лева за такса опаковка. Постъпленията за продуктовата такса са събрани за 2009 година от фирми производители и вносители на опаковани стоки.

През миналата година проверените фирми са с 22 по-малко от 2008-ма, но събраните такси са с 10 000 лева повече. Резултатите показват, че се увеличава и броят на фирмите и предприятията, производители или вносители, които са членове на организацията за оползотворяване на отпадъците от опаковки.

От проверените 88 обекта, 51 имат сключен договор с организация за рециклиране на отпадъци от опаковки. Останалите фирми ще трябва да платят дължимите си такси за опаковки на ПУДООС. Събраните средства от таксите ще се инвестират в дейности по управление на отпадъци, въвеждане на разделно сметосъбиране, изграждане на депа, закупуване на техника и съдове за смет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button