Хасково

Димитровградчанин убил майка си, за да не страда

Георги Бойчев

Георги Бойчев

Хасковският окръжен съд гледа днес дело срещу димитровградчанин, убил майка си. 29-годишният Георги Бойчев обясни пред магистратите, че на 5 март преди 2 години удушил Гелушка Докторова от съжаление.

Изготвените психиатрична и психологическа експертизи са показали, Бойчев страда от лека психична изостаналост и личностно разстройство. „Именно това му е попречило да контролира действията си, въпреки че е осъзнавал какво прави„, изясниха пред съда специалистите от ВМА София.

Твърденията на обвиняемия са, че е удушил с въженце майка си, понеже тя е била болна и не е искал да я гледа как се мъчи. „Майка ми пъшкаше, охкаше, казваше, че й е лошо и повръщаше кръв. Не можах да се стърпя, стана ми тъжно и реших да сложа край на мъките й“, обясни Бойчев пред съда. След медицинска експертиза е изяснено, че жената е имала рак на гълтача.

По делото днес бяха призовани 15 свидетеля, 14 от които се явиха, сред които и бабата и дядото на Георги. Според обвинителния акт, а и както подсъдимият призна, той често се е карал с майка си, тъй като като малък не са му обръщали внимание и след като тя се развела с баща му често са имали пререкания. Той живеел при баба си и дядо си в пловдивското село Езерово, рядко посещавал майка си и едва седмица преди инцидента е дошъл да живее при нея в Димитровград, тъй като си бил намерил работа там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button