Хасково

Хасковски ученици сглобяват двигатели за секунди

Монтьорите от АвтотоЗа по-малко от две минути ученици показаха как се сглобява и пали двигател в учебна стая. Демонстрацията на възпитаници на професионалната гимназия по автотранспорт в Хасково бе по случай „Седмицата на професията“.

Днес младите автомонтьори решаваха онлайн тестове, след което показаха умения в сглобяването и демонтирането на двигатели. Всяка задача трябваше да се извършва за време.

„Седмицата на професията“ ще продължи до 23-ти март, като освен чисто практически умения младежите ще съставят и презентации. На 19-ти и 20-ти пък четирима от най-добрите ученици на „автото“ ще бъдат в Пловдив, където ще се проведе регионално състезание за най-добър автомонтьор.

Представители на училището ще бъдат дванадесетокласниците Шевкет Нуртин, Красен Михайлов, Делян Валериев и Йордан Цветанов. Надяваме се да представим достойно областта в съревнованията с останалите градове от южна България, коментира за Haskovo.info директорът на училището инж. Соня Добчева.

 Днешните демонстрации  Днешните демонстрации

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button