Хасково

Ученици от езиковата играят с метални топчета

Петанка в ГПЧЕФренскоговорящите ученици от гимназията по изучаване на чужди езици в Хасково играха стара френска игра с метални топчета.

Възпитаници на школото от 9-ти до 11-ти клас, от френските паралелки играха Петанка по случай Дните на франкофонията, които гимназията отбелязва всяка година. Петанката е стара френска игра, чиито корени произлизат още от 8-9 век. Играе се с метални топчета, тежащи между 600 и 800 грама.  Днес нетрадиционната на вид игра е национален спорт на Франция.

Победителят сред участниците от днешните игри ще се подслади с торта, като освен това ще получи грамота и диск с френски песни.

До края на тази седмица учениците от езиковата гимназия ще организират също караоке с френски песни и състезание по редене на пъзели със символите на Франция- Триумфалната арка и Айфеловата кула. Предстои и интересен театрален прочит на червената шапчица, който учениците ще покажат в залата на Младежки център в четвъртък. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button