Регион

Хванаха четирима нелегални на границата край Свиленград

Задържаните, снимка: МВРГранични полицаи от управлението в Свиленград задържаха четирима нарушители, съобщават от МВР. Чуждите граждани опитали да влязат нелегално в страната ни през Турция.

Граничните полицаи забелязали снощи четирима да пресичат българо- турската граница. Веднага била сформирана оперативно- издирвателна група, която задържала четиримата нарушители – двама мъже от Турция и две жени от Китай на 200 м от линията на държавната граница и на 1 200 м от с. Капитан Андреево. Китайските гражданки били влезли законно в Турция – имат печати в паспортите от истанбулското летище „Ататюрк“.

По думите на турските граждани за първи път се запознали с двете жени в Истанбул, където всички заплатили по 1 500 евро на каналджия, обещал да ги преведе в България. Трафикантът обаче ги закарал близо до турския граничен пункт Капъкуле и ги изоставил. Мъжете признали, че тяхната цел била да продължат към Германия и Франция, където имали познати. По данни на гранична полиция за единия от тях това е втори опит за нелегално преминаване на границата – той е бил задържан от българските гранични полицаи през 2008 година.

От началото на годината за втори път на българо-турската граница са задържани китайски граждани. В края на февруари на ГКПП Капитан Андреево гара граничните полицаи заловиха с фалшиви корейски документи трима китайци – две жени и един мъж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button