Хасково

Болните от морбили вече и в ушно, случаите станаха 593

Болни от морбили593 са регистрираните болни от морбили в областта, съобщи за Haskovo.info главният секретар в Регионалната здравна инспекция Ели Ташева

В момента в Многопрофилната болница са настанени над 90 души. Тъй като Инфекциозно отделение и Урология са препълнени вече болните се настанявт и в Ушно опделение, съобщи главната сестра на МБАЛ – Хасково Славея Славова. Тя допълни, че броят на лежащите варира между 90 и 110, а възрастта им е между 9 месеца и 18 години. 

Днес следобяд в РИОКОЗ – Хасково бе проведена поредната среща заради завишения брой на заболелите от морбили в областта. На нея присъстваха общопрактикуващи лекари. По време на разговорите е станало ясно, че засега няма нужда да се разкриват допълнителни кабинети за имунизация, тъй като хората, които трябва да бъдат ваксинирани, сами търсят личните си лекари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button