Регион

Държавата дава близо 2 милиона лева помощ за „Язаки“

Безвъзмездна финансова помощ в размер до 1 913 195 лв. ще бъде предоставена на „Язаки“ за завода им между Хасково и Димитровград.

Днес Министерски съвет одобри проект на договор между правителството и компанията. Парите са за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места. Те са свързани с осъществяването на сертифициран инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите, пише в решението на Министерски съвет. Възстановяват се разходи на работодателя за период до 12 месеца от разкриването на съответното работно място.

В завода се произвеждат електрически инсталации за вграждане в автомобили Мерцедес клас-А и клас-Б на Даймлер. Инвестицията на стойност над 35 милиона лева предвижда разкриването на 1 007 нови работни места като компанията поема ангажимент да поддържа заетостта по тези проекти за срок от най-малко 5 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.07.2020 17:43 17:43

Тая циганска държава се грижи само за мангалския си електорат. Образованите българи и малките фирми са хвърлени на кучетата. Няма такава тъпа държава!!!

Асан
Асан
23.07.2020 9:20 9:20

Точно ЦИГАНСКА фирма
Принуждава българите да напускат доброволно
В същото време назначава само Цигани
Сигурно не им плаща на повечето осигуровки за да могат допълнително да вземат и помощи от държавата
Отпускат им и 2 молиона държавни пари
Здраво точене на пари!!!

Back to top button