Регион

Премиерът: Магистрала Марица ще е готова до края на 2012 г.

Правителствената делегация инспектира магистралатаЦелият участък от автомагистрала „Марица“ до граничния пункт Капитан Андреево ще бъде готов до 2012 година, съобщи днес премиерът Бойко Борисов. Той пристигна на пътен възел Любимец, за да инспектира строителните дейности по магистралата. Още до 15 август тази година участъкът от 31 километра край Харманли ще бъде завършен, категоричен бе Борисов.

Министър-председателят бе придружен от вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и министъра на икономиката Трайчо Трайков.

Магистрала Марица„За 18 години са направени едва 30-тина км, което е недопустимо. Откраднати са много пари„, коментира Бойко Борисов пред събралите се журналисти. За разлика от предишното правителство аз не искам да харча пари от националния бюджет и затова вече сме кандидатствали за европейски средства, заяви премиерът.

Вицепремиерът Цветан Цветанов припомни, че с построяването на магистрала Марица ще бъдат избегнати и проблемите с наводняването на пътя към граничния пункт с Турция. Така ще бъдат избегнати огромни щети за България, тъй като няма да се налага трафикът да се пренасочва към Лесово. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button