Хасково

7 доклада на „Училището – желана територия на ученика“

Участниците7 доклада участват тази година в общински етап на националната конференция „Училището – желана територия на ученика“ в Хасково. Разработките са по-малко от миналата година, но са по-качествени, съобщи при откриването на конференцията директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в общината Анна Йорданова

Да отидат на областния кръг се борят ученици и учители от 6 хасковски училища. С два доклада се представя ОУ „Любен Каравелов“ – „Акцент в училищните делници и празници“ и „Ефективност на труда на директора“. Разработката на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ е озаглавена „Когато ти се усмихне приятел“.

ЖуритоОУ „Св. Климент Охридски“ ще представи доклада „Отвори сърцето си за нас – Незабравими мигове преди 15 септември“. Възпитаниците от ОУ „Христо Смирненски“ ще опитат да се класират за следващия кръг с „А защо не и така …“. ОУ „Любен Каравелов“ – с. Узунджово пък разчита на разработката си „СИП фолклор на етносите – форма на междукултурна интеграция на учениците.

Първи днес на общински етап на националната конференция „Училището – желана територия на ученика“ се представиха ученици и учители от хасковската математическа гимназия с „Един ден в училище“. С доклада си деветокласничките Ивелина Зинкова и Лидия Янчева и техните преподаватели Минка Киркова и Коля Петрова показа как могат да се използват информационните технологии в часовете по химия, английски език и информатика. В доклада си те дадоха насоки как преподавателите да направят часовете интересни за всички.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button