Регион

Басейнова дирекция: И в Марица превишени норми на нитрати и нитрити

Превишени норми на нитрати и нитрити, каквито бяха открити в канала на торовия завод край Димитровград, има и във водата на Марица. Това съобщават от Басейнова дирекция.

Взетите проби в точката на заустване на северния колектор на „Неохим“, където умря стадо крави в понеделник след водопой, са отчели 358 пъти превишение на съдържанието на азот нитритен, 10 пъти превишение на азот нитратен, 2 пъти превишение на амониев азот, електропроводимост и химично потребление на кислород.

Въпреки че през последните дни институциите обявиха, че във водата на река Марица проблеми няма, изследванията на отчели повишени показатели. В пункта след заустването има превишение на същите показатели, макар и много по-слабо. При показателя азот нитратен – с около 1,17 пъти, азот нитритен – с около 24 пъти, общ азот с около 1,5 пъти, ортофосфати – около 1,13 пъти и общ фосфор като фосфор с около 1,12 пъти.

От Басейнова дирекция Източно беломорски район ще продължат да извършва пробовземания и анализи по поречието на река Марица, уточняват в съобщението от там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
провокатор
провокатор
29.07.2020 22:33 22:33

Онова малоумното с каскета и пискливото гласче измънка ли нещо по въпроса ?

Back to top button