Хасково

Три хасковски ромчета осиновени от български семейства

Грета Иванова5 деца са осиновени през февруари, съобщи днес директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. Едното от тях ще живее в чужбина, а останалите – в страната.

Трима от малчуганите са от ромски произход и са осиновени от  български семейства, уточни Иванова. По думите й тенденцията е родителите да избират здрави деца без да се интересуват от произхода им.

През изминалия месец от социалната дирекция са изплатени месечни помощи на 895 лица и семейства на обща стойност 86 340 лева. Преведените помощи за деца са близо  1 360 000 лева. Три редовни студентки, които са станали майки през миналия месец са получили 8640 лева еднократна помощ. Родените деца в областта са 182.

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ са спрели детските на 157 семейства, тъй като децата им са направили над 5 неизвинени отсъствия. Най-много са нередовните ученици от Димитровград – 49. След тях се нареждат хасковските, които са с 9 по-малко. Най-примерни са учениците в Маджарово. Там няма семейство със спрени детски.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button