Хасково

Банята в Република „възкръсва“ газифицирана на 1 октомври

Банята в кв. РепубликаОбществената баня в квартал „Република“ в Хасково ще бъде затворена временно, гласуваха със свое решение общинските съветници днес. Причината е предписание от РИОКОЗ за ремонт и мерките, свързани с епидемията от морбили в квартала.

Къпалнята ще заработи отново от 1 октомври, съобщи по време на сесията кметът Георги Иванов. Сградата ще бъде газифицирана и така ще намалее основният разход там, който е донесъл 240 000 лева загуби за последните 3 години.

Общинските съветници дадоха разрешение да бъде продаден теренът зад комплекс 21 век, който е предвиден за многоетажен паркинг. Началната тръжна цена ще бъде 3 400 000 лева без ДДС. До това решение се стигна след като никой не прояви интерес към изграждане на съоръжението срещу ползването му на концесия.

Община Хасково ще се опита за пореден път да реши проблема с военните имоти. За тази цел общинските съветници гласуваха да бъде предложено на министерството на отбраната да замени дълг срещу собственост. Задълженията на ведомството към общината за последните 7 години възлизат на над половин милион лева. Общината ще предложи те да бъдат опростени срещу предоставяне на сгради от страна на министерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button