Хасково

Хасковският окръжен съд се отчете за 2009 година

ImageПодобрена срочност на разглеждане на делата за 2009 година отчетоха днес от Окръжен съд Хасково. Свършените дела в тримесечен срок са 89% от всички 1822. В сравнение с 2008 година ръстът е около 11%.

„Това е признак за едно качествено и бързо правосъдие“, бе категоричен заместник- председателят на Хасковския окръжен съд Георги Гочев. По думите му това е успех, който се дължи на мотивацията на работещите в съдилището.

В момента в Хасковския окръжен съд работят 22 съдии и 39 души администрация. 13 от магистратите са с ранг по-висок от заеманата длъжност. „Няма постъпили оплаквания от работата на служителите в съда, няма и образувани дисциплинарни производства“, допълни Гочев.

По време на представянето на отчета другият зам.-председател на окръжния съд – Анна Петкова направи анализ на разгледаните наказателните дела в съдилището през миналата година. Най-голям е броят на престъпленията против стопанството. Следват общоопасните престъпления и тези против дейността на държавните органи.

Според Петкова през изминалата година са много малко отложените дела. Основната причина за това е неявяването на свидетели, за което магистратите са налагали глоби и са разпореждали принудителното им довеждане на съдебните заседания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай иван
бай иван
27.03.2010 14:40 14:40

мръсни корумпирани типове

Back to top button