Хасково

Четири местни фирми първи в страната със знак за безопасност

Емил Георгиев и Павел КърлевЧетири фирми от област Хасково ще получат правото да маркират продуктите си със знак за безопасност по проект „Качество на храните“. Това са „Мони мес“, „Нолев“, „Хлебна промишленост“ – Харманли  и заводът за безалкохолни напитки „Стил плюс“.

Тези четири предприятия ще са първите в България, тъй като проектът на Федерацията на потребителите се реализира в област Хасково, съобщи председателят на местната структура Емил Георгиев.

Павел Кърлев /в дясно/ връчи лиценз на МатевПартньори по проекта са Португария, Испания, Германия, Словакия и Румъния. Целта на инциативата е да се установят съотетствията между изискванията на Европейския съюз и практиките на българските производители в областта на хранителната промишленост.

Междувременно председателят на Федерацията на потребителите в България Павел Кърлев използва посещението си в Хасково днес, за да връчи на фирма „Матев“ лиценз за маркиране на продукцията със знака на федерацията. Така електрическите бойлери на местната фирма вече ще са с холограма, която гарантира тяхното качество. „Целта е потребителите по-лесно да се ориентират на пазара и да избират само качествените стоки“, обясни Павел Кърлев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
boana
boana
30.03.2010 8:29 8:29

misla 4e samo ni lagat smeniha samo etiketite a vsi4ko ostava kakto predi.prodalgavat da slagat produkti i konservanti koito sadargat gmo. kakvo 6te kagete za soavia protein koito e vnos ot amerika

Back to top button