Регион

Библиотека представя православните традиции на пролетните празници

Витрината за ВеликденЧетири витрини с информация за православните празници на българите посрещат гостите на димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“. Инициативата е част от седмицата „От цветница до Великден“, в която градът на младостта празнува с различни инициативи.

Всички пролетни празники от Баба Марта до края на май са представени на витрините в градската библиотека и всеки може да намери разнообразна информация за това, което го интересува, обясниха пред Haskovo.info от библиотеката. Най-интересен е щандът за Великден. Там има книжки с информация за традициите и обичаите, както и различните начини за боядисване на яйца.

Благотворителен базарНа първия етаж в библиотеката е подреден и благотворителен щанд с книги, донесени от библиотекарите и читателите. Те се продават за символични суми, а събраните средства ще бъдат за центъра за деца с увреждания в Димитровград, информираха от културната институция.

В празничната седмица, която започна вчера с парад на рокерския мотоклуб, са включени концерти, изложби и спортни прояви.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button