Хасково

Хасковски младежи социализират третокласници, водят ги на театър

Всеки доброволец ще работи с 2 -3 деца

Всеки доброволец ще работи с по 2 или 3 деца

Децата от домовете да се интегрират по-лесно в обществото – това е целта на проект „Приятели в училище“, който стартира в Хасково. В рамките на инициативата около 25 доброволци от Финансово- стопанската гимназия и ГПЧЕ „Проф. Д-р Асен Златаров“ ще се опитат по атрактивен и приятелски начин да научат малчуганите на социални умения

Ще ги водим на театър, ще играем игри и ще се опитаме ние самите да служим за пример за поведение“, разказа пред Haskovo.info ученикът от езиковата гимназия и участник в проекта Атанас Димов. Той и останалите доброволци са преминали специално обучение през януари, което ги е подготвило за предстоящата им работа с децата.

В проекта са включени ученици от ІІІа и ІІІб клас от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. Сред тях има деца както от Дом „Проф. д-р Асен Златаров„,  така и такива, които живеят в семейна среда. Проектът „Приятели на училище“ се реализира от хасковското сдружение „Надежда“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button