Хасково

18 жители на област Хасково декларираха заеми от приятели

Пари18 физически лица, жители на областта, декларираха в Офис Хасково на НАП заеми, предоставени или получени от приятели и роднини.  Посочването на заемите в годишните декларации за доходите от предходната година стана задължително от
01.01.2010 г.
с промените в Закона за данъците върху доходите на физически лица.

Обявяването им става в два случая: когато са получени или предоставени през миналата година и към края й все още има непогасени остатъци по сумите и когато по получени или предоставени заеми за предходните 5 години общият размер на остатъците по сумите надхвърля 40 000 лева. И в двата случая в декларацията се описват непогасените остатъци по заемите.

Друга промяна от тази година е правото на данъчно облекчение на млади семейства с ипотечен кредит за жилище. До днес 24 хасковски семейства са декларирали такива кредити, с което ще се възползват от възможността за намаляване на данъчната тежест. Изискванията са: договорът за ипотечен кредит да е сключен от лице, което има подписан граждански брак; поне единият от съпрузите да не е навършил 35 години към датата на сключения договор за кредит и ипотекираното жилище да е единствено за семейството през миналата година. 

Срокът за подаване на годишните декларации за доходи от предходната година изтича на 30 април. Освободени от тях са лицата, които през 2009-та са работили само по трудови правоотношения и нямат странични приходи от хонорари, наеми или друга стопанска дейност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.04.2010 14:44 14:44

tova sa kratsite-na besiloto

Back to top button