Хасково

Болните от морбили намаляват, 1 182 са случаите в областта

Снежана Иванова

д-р Снежана Иванова

Интензитетът на епидемиологичния процес спада, съобщи днес директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към РИОКОЗ – Хасково д-р Снежана Иванова по повод заболеваемостта от морбили. Към момента броят на заболелите в област Хасково е 1 182. 1 138 от тях са от малцинствата. 

Най-възрастният разболял се от морбили е 62-годишна жена, а най-малкият – 14-дневно бебе, което е излекувано, успокои д-р Иванова.

По думите й община Хасково е най-засегната от заболяването. Регистрираните случаи са 570, като в града техният брой е 489. Следва община Харманли, където регистрираните болни са 188.

В национален мащаб Хасково е една от най-засегнатите области заедно със Стара Загора, Ямбол и Сливен. Тук обаче няма смъртен случай, съобщи д-р Снежана Иванова и допълни, че в страната до този момент за 17 души болестта е завършила с фатален край.

Досега в областта са ваксинирани 1 800 души. Желаещите могат да се имунизират при личните лекари. Към средата на април се очаква нов транш ваксини, допълниха от РИОКОЗ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button